REMEDIUMREMEDIUM
Archiv novinek

Výcvik v případové supervizi pokračuje...

V červnu a v září 2024 se na Evangelické teologické fakultě UK uskutečnila další dvě výcviková setkání Výcviku v případové supervizi. Výcvik se koná v rámci programu celoživotního vzdělávání a je organizován ETF UK a vzdělávacím institutem REMEDIUM Praha, nositelem akreditace EASC (Evropská asociace pro supervizi a koučování).



Zatímco druhé výcvikové setkání bylo zaměřeno na kontraktování a dokumentování v supervizi, v září byly ústředním tématem vztahy v supervizi včetně zvládání konfliktů mezi jedinci i ve skupině.
Velká část třídenního setkání byla věnována praktickým nácvikům supervize v malých skupinách.
Období mezi 3. a 4. výcvikovým setkáním (které proběhne v lednu 2025) je významné tím, že účastníci vstupují do praxe, začínají supervidovat a spolupracovat se supervizními mentory.
Výcvik se řídí hodnotami zodpovědnosti, partnerské spolupráce, rozvoje a nadhledu. V současné době se mezi výcvikovým týmem a fakultou vytváří spolupráce, která by měla vést mimo jiné k mezioborovému vzdělávaní o reflektující praxi v teologii a v rozvojové supervizi.

Výcvikový tým: PhDr. Bohumila Baštecká, Ph.D. a PhDr. Milan Kinkor, odborní garanti výcviku, Mgr. Eva Janků, lektorka výcviku, Mgr. et Mgr. Anna Juráčková, koordinátorka výcviku.


(c) 2006, REMEDIUM