REMEDIUMREMEDIUM
Archiv novinek

TRAUMA_třetí zpráva o konferenci

TRAUMA: ZRANĚNÍ - POSÍLENÍ - POSELSTVÍ TŘETÍ ZPRÁVA O KONFERENCI _ 12. - 13. listopadu 2024 v Kongresovém centru Hotelu Olšanka Ve dnech 12. - 13. listopadu 2024 proběhne pod záštitou starosty Městské části Praha 3 Mgr. Michala Vronského v Kongresovém centru Hotelu Olšanka v Praze na Žižkově již pátá celostátní konference k tématu krizové pomoci, kterou pořádá opakovaně REMEDIUM Praha o.p.s. jako významný vzdělavatel v oblasti krizové intervence.

Je zvláštní a smutnou hrou osudu, že tuto zprávu vydáváme 11. září, v den, kdy si připomínáme dvacáté třetí výročí koordinovaných teroristických útoků ve Spojených státech amerických....

I během jubilejní páté konference chceme vytvořit prostředí, ve kterém se setkají účastníci napříč spektrem služeb a věkových kategorií klientů, kteří se budou zabývat nejen reflexí traumatizujících situací dnešní doby, ale i situačních nároků na sebe a své pracoviště.
Součástí záměru je sledovat proměny, kterými pracoviště nabízející krizovou a terapeutickou
pomoc v uplynulých obdobích prošla, jak dokázala zareagovat na potřeby aktuálně zranitelných skupin a jejich specifických zranění. Zvýšenou pozornost chceme věnovat dětem a dospívajícím.
Chceme spolu s odborníky na problematiku krize a traumatu zmapovat zkušenosti účastníků
s předchozí pandemickou situací, důsledky válečného stavu i neštěstí způsobených člověkem, které krizové pracovníky postavily do neznámé situace s obtížně předvídatelným průběhem a integrovat je do současné zakázky vyrovnávání se s traumatem.

A jak bude konference probíhat?
Rádi byste se ještě na poslední chvíli přihlásili?

Otevřete si přiložený dokument nebo napište na vzdelavani@remedium.cz. Rádi zodpovíme vaše otázky.

TRAUMA_třetí zpráva o konferenci

Přípravný tým konference:
Zuzana Radová - ředitelka REMEDIUM Praha o.p.s., PhDr. Daniela Vodáčková - odborná garantka konference a kurzů krizové intervence, Mgr. Ing. Jana Herbst - odborná garantka kurzů krizové intervence, Bc. Jana Horažďovská a tým Vzdělávacích programů pro pomáhající profese
REMEDIUM Praha o.p.s., Křišťanova 15, 130 00 Praha 3, 272 743 360 vzdelavani@remedium.cz; www.remedium.cz


(c) 2006, REMEDIUM