REMEDIUMREMEDIUM
Archiv novinek

Za týden se sejdeme na Konferenci Krize na oddlužení nečeká!

V úterý 1. listopadu 2016 v 9.30 zahájíme v Hotelu Olšanka na pražském Žižkově celostátní konferenci zaměřenou na dluhovou problematiku. Přinášíme vám opět aktuální zprávu o jejích přípravách. K naší velké radosti tuto konferenci zaštiťuje ministryně práce a sociální věcí paní Michaela Marksová, náměstek primátorky Magistrátu Hlavního města Prahy pan Petr Dolínek a zástupce starostky Městské části Praha 3 pan David Gregor. Konference se zúčastní cca 200 účastníků včetně odborných přispěvatelů a hostů z nejrůznějších organizací. Konference bude mít samozřejmě kromě svého odborného rozměru i rozměr společenský. Od 18.30 se sejdeme v přilehlé restauraci Hodovna v Chelčického ulici, kde nás čeká příjemný hudební program. Podrobný program konference včetně nabídky 20 workshopů najdete zde. Konferenci finančně i materiálně podpořily: Magistrát Hlavního města Prahy a firmy ALBI a Maitrea

Předlužování občanů si jako nepřehlédnutelný fenomén posledních let spojujeme s chudobou, domácím násilím, závislostmi, psychickými nebo tělesnými onemocněními, bezdomovectvím, prostitucí či kriminalitou.
Nezvládání dluhů může snadno přejít do krizové situace. A krizová situace může naopak člověka do dluhové pasti dostat.
Pojďme se na toto téma podívat očima lidí s různými zkušenostmi i očima organizací využívajících různých metod.
Sledujme přiměřené kroky v boji proti dluhům, hledejme cesty ven z krizí spojených s dluhy...

REMEDIUM Praha o.p.s. si letos připomíná 25 let od založení. Po celou tuto dobu vzděláváme pracovníky v pomáhajících profesích ve způsobech, jak pracovat s lidmi v krizi. Mimo to provozujeme občanskou poradnu a webový portál www.dluhovylabyrint.cz - internetové stránky o dluzích nejen pro dlužníky. Věnujeme se aktivizaci seniorů v Klubu Remedium.

Potkáváme se s pocity zmaru a bezvýchodnosti jak u našich klientů, tak u pomáhajících pracovníků, kteří ve své praxi pracují se zdravotně-sociálními následky krizových stavů v kontextu zadlužení a předlužení. Víme, že nelze zvítězit, ale zcela určitě lze pro boj s beznadějí využívat společných zkušeností, znalostí i energie z mezilidského kontaktu.

Konference nám umožní společně si předávat své zkušenosti, sdílet zážitky, diskutovat odborná témata ve formě panelů, kulatých stolů či prezentací příspěvků. Paralelně poběží vždy několik workshopů na frekventovaná témata.


Za přípravný výbor konference:
Zuzana Radová, ředitelka organizace REMEDIUM Praha
Bc. Jana Tupá, manažerka vzdělávacích programů a koordinátorka konference
Odborný tým:
PhDr. Daniela Vodáčková, Mgr. Jana Herbst, Mgr. Kristýna Schreilová a Mgr. Lucie Salačová

REMEDIUM Praha o.p.s., Křišťanova 15, 130 00 Praha 3, tel: 272 743 360, www.remedium.cz; vzdelavani@remedium.cz


(c) 2006, REMEDIUM