REMEDIUMREMEDIUM
Archiv novinek

Seminář Bydlení a smluvní vztahy

Občanská poradna REMEDIUM uspořádala 23.4. první letošní bezplatný seminář zaměřený na bytovou problematiku.

Seminář se konal v prostorách Klubu důchodců na Praze 3 a jeho účastníci se od lektorky Mgr. Kristýny Krušinské dozvěděli informace o různých typech právních vztahů, na jejichž základě je možné bydlet v bytě či domě, náležitostech nájemní smlouvy k bytu a o nejčastějších chybách v nájemní smlouvě k bytu a jejich následkům.

Na seminář přišlo celkem 14 účastníků z řad laické veřejnosti. "Zájem o seminář nás velmi těší. Problematika bydlení a smluvních vztahů je aktuální téma. V naší občanské poradně se této oblasti týká téměř pětina ze všech konzultací, nejčastěji se na nás obracejí senioři. Proto se snažíme co nejvíce šířit informace, které dle našich zkušeností potřebují," uvedla lektorka.
V průběhu celého semináře měli účastníci možnost vznášet své dotazy a také sdílet vlastní zkušenosti. V jeho závěru obdrželi leták "Bydlení a smluvní vztahy," který obsahuje základní informace k problematice probírané na semináři a také leták "Práva a povinnosti pronajímatele a nájemníka."

Seminář byl finančně podpořen Ministerstvem pro místní rozvoj v rámci projektu "Posílení informovanosti občanů v oblasti práv a povinností souvisejících s problematikou bydlení a novým občanským zákoníkem" a MČ Praha 3 v rámci projektu "Semináře zaměřené na prevenci výskytu dluhové problematiky pro občany Prahy 3."

Bližší informace o projektu a dalších chystaných seminářích můžete získat na obcanskaporadna@remedium.cz.


(c) 2006, REMEDIUM