REMEDIUMREMEDIUM
Archiv novinek

ÚSPĚŠNÝ TÝDEN PRO SENIORY

Týden od 24. do 28. listopadu 2008 jsme věnovali desetiletému trvání Programů pro seniory našeho občanského sdružení REMEDIUM Praha. Během týdne úspěšně proběhla řada akcí určených nejen seniorům, ale i široké veřejnosti, zástupcům Městské části Praha 3 a milým hostům. Některé z těchto akcí zaslouží zvláštní pozornost.

Týden byl zahájen v pondělí 24.11. benefičním představením filmu NESTYDA v kině Aero na Žižkově. Milí hosté ? režisér Jan Hřebejk a spisovatel a autor předlohy filmu Michal Viewegh - se postarali během úsměvného úvodního rozhovoru o naladění plného kina. Příjemným bonbónkem na úvod byla také malá autogramiáda pana Viewegha a prezentace obrazů darovaných do aukce na podporu programů pro seniory.
Zlatým středem týdne byla středa 26.11., kdy byl ranní kávou pro širokou veřejnost zahájen v Klubu Remedium DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ.
Během tiskové konference a slavnostního posezení jsme porozprávěli o generační sounáležitosti s paní Milenou Kozumplíkovou starostkou MČ Praha 3, s pány místostarosty Martinem Bendou a Jiří Matuškem a s milou návštěvou - s malířkou a moderátorkou Ivou Hűttnerovou.
K naší radosti tato příjemná a moudrá dáma nejen darovala jeden ze svých obrázků do internetové aukce na podporu programů pro seniory, ale věnovala i svůj čas odpolednímu programu JAK LÉTA JDOU pro návštěvníky z řad seniorské veřejnosti.
Po něm přišla vhod voňavá káva s BÁBOVKOU NEJ! Vítězný moučník upekla paní Natálka Suttá, pravidelná návštěvnice programů pro seniory Klubu REMEDIUM.
Během celého dne mohli návštěvníci Klubu shlédnut výtvarná díla určená k internetové aukci na podporu Programů pro seniory. Po celou dobu trvání aukce jsou umístěna ve fotogalerii na našich stránkách http://www.remedium.cz/fotogalerie/fotogalerie.php
Slavnostní odpoledne pro seniory, jejich přátele a rodinné příslušníky v hotelu ARCOTEL TEATRINO na Žižkově nabitý týden ukončilo. Kromě tradičních ukázek z tvorby taneční skupiny vedené profesorkou Jarmilou Radechovskou, nabídl svou ochutnávku seniorský divadelní soubor PROMĚNA. Ukázkou z připravovaného představení DIVADLO BUDE pozval všechny zúčastněné na premiéru do Divadla Járy Cimrmana v březnu 2009.

Zuzana Nováková
ředitelka sdružení
REMEDIUM Praha
remedium@remedium.cz
www.remedium.cz


(c) 2006, REMEDIUM