REMEDIUMREMEDIUM
Archiv novinek

Tisková zpráva: Díky podpoře MČ Praha 3 se i v roce 2018 žáci základních škol vzdělávali v oblasti finanční gramotnosti

V roce 2018 Městská část Praha 3 opět finančně podpořila aktivity obecně prospěšné společnosti REMEDIUM Praha, která již více než 25 let vytváří prostor pro vzdělávání, podporu a pomoc v psychosociální oblasti. Mezi ně patří i semináře zaměřené na posilování finanční gramotnosti dětí navštěvujících základní školy na Praze 3.

11.1. 2019

REMEDIUM Praha o.p.s. je úspěšným realizátorem projektu zaměřeného na zvyšování finanční gramotnosti u žáků základních škol na Praze 3 již od roku 2011. V letošním roce se semináře uskutečnily na ZŠ Jarov, ZŠ nám. Jiřího z Poděbrad a nově také ZŠ Chelčického. Celkem proběhlo 16 seminářů. Cílem bylo podpořit vědomosti žáků v problematice finanční gramotnosti a návazných oblastí, tak aby v důsledku neznalosti nedocházelo k jejich pádu do dluhové pasti. "I v letošním roce jsme se na seminářích věnovali tématům jako je tvorba rozpočtu jednotlivce a domácnosti a význam vlastního podpisu. Žáky, kteří si plánují najít v průběhu školního roku, anebo o letních prázdninách brigádu, zajímaly především informace týkající se základů pracovního práva. V devátých třídách jsme se pak dotkly i problematiky exekucí," říká jedna z lektorek, Mgr. Hana Krusberská.

Podle projektové manažerky Mgr. Kristýny Schreilové má tento projekt i další cenný přínos, neboť zvyšuje povědomí občanů Prahy 3 o možnosti využít bezplatnou občanskou poradnu, kterou REMEDIUM Praha o.p.s. také provozuje. "Podle našich každoročních zkušeností děti doma o seminářích vypráví a často se tak stává, že jejich rodiče pak poradnu navštíví, i když třeba s jiným tématem, než jsou dluhy," říká. Rovněž na provoz občanské poradny MČ Praha 3 přispívá.


(c) 2006, REMEDIUM