REMEDIUMREMEDIUM
Archiv novinek

Tisková zpráva: Návštěvnost Dluhového labyrintu stále roste!

Internetové stránky zaměřené na problematiku dluhů zaznamenávají stále vyšší návštěvnost.

Internetové stránky Dluhový labyrint, provozované organizací REMEDIUM Praha o.p.s., jsou v provozu již čtvrtým rokem a jejich návštěvnost stále stoupá. "Za první pololetí tohoto roku jsme zaznamenali více jak 25 tisíc návštěv. To je více jak poloviční nárůst oproti stejnému období v loňském roce," říká koordinátorka projektu Kristýna Krušinská. "Stále platí, že lidé nejčastěji vyhledávají informace týkající se exekucí. Zájem mají i o internetovou poradnu, vzory ke stažení či kontakty na organizace poskytující dluhové poradenství," popisuje, jaké informace uživatelé stránek zjišťují.

Provoz Dluhového labyrintu je i v letošním roce podpořen Ministerstvem průmyslu a obchodu, není to však jediná aktivita, která probíhá v rámci projektu "Vzdělávání studentů sociální práce v oblasti ochrany spotřebitele a zvyšování finanční gramotnosti obyvatel prostřednictvím internetové aplikace Dluhový labyrint".

Proběhly také již dva kurzy Ochrana spotřebitele v praxi, které jsou určeny pro studenty sociální práce na vyšších odborných a vysokých školách. První se konal ve spolupráci s VOŠ sociálně právní v Praze, druhý ve spolupráci s Katedrou sociální politiky a sociální práce FSS MU. Celkem se zúčastnilo 36 studentů. Na podzim se uskuteční ještě dva další běhy - ve spolupráci s Katedrou sociální práce FF UK a Ústavem sociální práce UHK. Studenti spolupracujících škol také na podzim bezplatně obdrží skripta zaměřená na problematiku spotřebitelského a dluhového poradenství.

Mgr. Kristýna Krušinská, koordinátorka projektu
obcanskaporadna@remedium.cz
Tel: 272 743 666
www.remedium.cz
www.dluhovylabyrint.cz


(c) 2006, REMEDIUM