REMEDIUMREMEDIUM
Archiv novinek

KONFERENCE O KRIZOVÉ INTERVENCI_do zahájení zbývá 1 den!

Zahájení Konference o krizové intervenci je na dosah. V tuto chvíli registrujeme 159 účastníků, 34 aktivních účastníků v rolích vedoucích workshopů a členů panelových diskusí a řadu dobrovolníků a milých hostů. Účastníci konference reprezentují řadu rozmanitých profesí, ve kterých používají nejrůznější nástroje krizové intervence - potkáme se nejen s pracovníky linek důvěry, krizových center a dalších krizových pracovišť, ale i s příslušníky integrovaného záchranného systému, se zdravotníky, učiteli, duchovními....Program konference najdete v příloze, booklet s podrobnými informacemi obdrží přihlášení účastníci.

KRIZE? MŮŽE POTKAT I VÁS ...
Ve dnech 30. - 31. října 2012 pořádáme pod záštitou Ministerstva práce a sociálních věcí ČR a místostarostky Městské části Praha 3 Miroslavy Oubrechtové v Hotelu Olšanka v Praze 3 KONFERENCI O KRIZOVÉ INTERVENCI.

Konferenci doposud podpořily: MPSV ČR svou záštitou, Městská část Praha 3 svou záštitou a spoluúčastí, Hotel Olšanka, ALBI s.r.o., Restaurant Lehká Hlava a Restaurace MAITREA, kapela Piosenki, Restaurace U Dvou Hrabalů a firma Ginzel.

Krizová intervence dosáhla v naší zemi dvacetileté tradice jako živoucí metoda, která je vědomě popisovaná, formulovaná a vytvářená. Vyvíjí se jako nejmladší svébytná disciplína vedle psychoterapie a poradenství a na rozdíl od obou jmenovaných je nejvíc sdílená lidskou přirozeností - každý je nadaný nějakými dovednostmi přispěchat na pomoc člověku v krizi.
Není to metoda exkluzivní, ale metoda, která kopíruje přirozenost člověka a normální lidské potřeby v zátěžových situacích. Učí rozpoznat, co kdo v dané situaci potřebuje nejvíc.
REMEDIUM Praha svou existencí toto dvacetiletí provází - dlouhodobě se zabýváme otázkami krizové intervence a krizové pomoci v různých podobách - učíme ji v nejrůznějších kurzech, praktikujeme ji nebo jsme ji ve svém profesním životě praktikovali, potkáváme se na této cestě se studenty, absolventy kurzů, s klienty, pracovníky - všemi, které použití této metody nějakým způsobem ovlivňuje.
Chceme se ohlédnout za dobou, kdy metoda krizové intervence vznikala a konstituovala se, zabývat se inventářem současných trendů, potřeb, cest i všeho toho, co metodologicky chybí a pokusit se predikovat do budoucna.

Stěžejní náplní konference budou panely, kulaté stoly a diskuse s tématy: pohledy do historie, komunitní psychiatrie, vzdělávání v krizové intervenci, práce se specifickými cílovými skupinami, mimořádné události, etika v rámci poskytování krizové pomoci.

Můžete navštívit výběrové workshopy a interaktivní semináře: práce s dětmi
a dospívajícími, domácí násilí, dítě v krizi na telefonu, sebevražední klienti, senioři a krize v roce aktivního stárnutí, psychospirituální krize ?

Odborným programem vás provedou zkušení pracovníci z oblasti krizové pomoci s dlouhodobou praxí na lince důvěry, v krizovém centru nebo v terénních krizových službách. Přivítáme hosty z dalších služeb, které prvky krizové intervence využívají při práci se svými cílovými skupinami.

Pozvánka na konferenci

Program konference

Organizační informace

Závazná přihláška

Pojďte se stát dobrovolníkem!


Za přípravný výbor vás na konferenci zve:
Zuzana Nováková, ředitelka organizace REMEDIUM Praha
PhDr. Daniela Vodáčková, vedoucí odborného programu konference
PhDr. Yvonna Lucká, Mgr. Jana Herbst, PhDr. Olga Havránková,
odborné garantky vzdělávacích programů REMEDIUM Praha

REMEDIUM Praha občanské sdružení, Křišťanova 15, 130 00 Praha 3, 272 743 360
www.remedium.cz; vzdelavani@remedium.cz


(c) 2006, REMEDIUM