REMEDIUMREMEDIUM
Archiv novinek

Tisková zpráva - seminář PRÁVA A POVINNOSTI PRONAJÍMATELE A NÁJEMNÍKA 5.6. 2012

Občanská poradna REMEDIUM uspořádala 5.6. další letošní bezplatný seminář zaměřený na bytovou a dluhovou problematiku.

Seminář se konal v prostorách občanského sdružení REMEDIUM Praha a jeho účastníci se od lektorky Mgr. Kristýny Krušinské dozvěděli informace o základních právech a povinnostech pronajímatele vůči nájemníkovi a nájemníka vůči pronajímateli, možnostech vymáhání práv pronajímatelem i nájemníkem a následcích neplnění povinností pronajimatele a nájemníka

Na seminář přišlo celkem 15 účastníků, opět převážně z řad laické veřejnosti. "V oblasti práv a povinností pronajímatele i nájemce patří mezi hlavní témata problematika nájemného, zejména v souvislosti se změnou jeho výše, slevou na nájemném a hrazením oprav v bytě. Pro nájemníky je velmi důležité mít k dispozici potřebné informace, neboť se tak mohou např. vyvarovat vzniku dluhu na nájemném a službách. Ten totiž může při překročení zákonem stanovené hranice vést i k výpovědi z nájmu", uvedla lektorka semináře.
V průběhu celého semináře měli účastníci možnost vznášet své dotazy a také sdílet vlastní zkušenosti. V jeho závěru obdrželi leták "Práva a povinnosti pronajímatele a nájemce", který obsahuje základní informace k problematice probírané na semináři.

Seminář byl finančně podpořen i Ministerstvem pro místní rozvoj v rámci projektu "Posílení informovanosti seniorů v oblasti práv a povinností souvisejících s problematikou bydlení" a MČ Praha 3.

Bližší informace o projektu a dalších chystaných seminářích můžete získat na obcanskaporadna@remedium.cz.


(c) 2006, REMEDIUM