REMEDIUMREMEDIUM
Archiv novinek

Trochu jiná večeře v hotelu HILTON

Protože byl 1. říjen Mezinárodním dnem seniorů a rok 2012 byl navíc vyhlášen Evropským rokem aktivního stárnutí, rozhodly se společnosti Allianz, Hilton a KPMG Česká republika vysmeknout poklonu těm českým seniorům, kteří i ve svém pokročilém věku žijí aktivním a plnohodnotným životem. Ve spolupráci s naším občanským sdružením Remedium Praha pro ně připravily akci s názvem Trochu jiná večeře.

Akce se uskutečnila dne 4. října v luxusním pražském hotelu Hilton a pro tento jediný večer se obsluhujícím personálem stal vrcholový management pořadatelských firem spolu s VIP hosty Českou Miss 2011 Jitkou Nováčkovou, plavkyní Yvettou Hlaváčovou a bývalým guvernérem České národní banky Zdeňkem Tůmou, současným poradcem KPMG.
Celkem 60 seniorů spolupracujících s naším sdružením Remedium Praha zasedlo 4. 10. ke slavnostní večeři v hotelu Hilton. Večerem je provázel bavič a moderátor Vladimír Hron a obsluhujícím personálem se stali představitelé vrcholového vedení pořadatelských firem Allianz, Hilton a KPMG Česká republika spolu s VIP hosty. "Aktivní senioři si zaslouží náš obdiv, proto jsme do akce šli," uvedl jeden z číšníků, Dalibor Šajar, jinak ředitel Marketingu pojišťovny Allianz.
Inspirací pro tento netradiční večer se stal dlouhodobý projekt holandské kanceláře KPMG a jak uvedl číšník Pavel Závitkovský, Partner společnosti KPMG Česká republika, je velmi pravděpodobné, že Trochu jiná večeře položí základ pro novou tradici. "Stáří a stárnutí jsou stále tak trochu popelkou v rámci společenské odpovědnosti firem. To chceme změnit," řekl.
Práci, kterou vykovávají pouze jeho podřízení, si pak vyzkoušel také General Manager pražských hotelů Hilton Michael Specking, který ve své úvodní řeči vyzdvihl zejména fakt, že aktivních seniorů přibývá, což se významně projevuje také na klientele hotelů Hilton.
Závěrem večera, po několika písních "pro pamětníky" v podání Vladimíra Hrona a po vystoupení Dany Juráskové, bývalé ministryně zdravotnictví a nyní ředitelky Všeobecné fakultní nemocnice v Praze, která ve své zdravici vyzdvihla zejména potřebu nezametat problémy starých lidí "pod koberec", byl do rukou zástupkyně organizace Remedium, manažerky programů pro seniory Heleny Kubů předán šek v hodnotě 2012 EUR, částky symbolizující Evropský rok aktivního stárnutí.

Fotografie z večeře je možné stáhnout na stránce ftp://195.122.201.226/
(uživatelské heslo: kmpg, heslo: fRet4.Gh)

Zuzana Nováková
ředitelka sdružení
remedium@remedium.cz



(c) 2006, REMEDIUM